Vecoplan VAZ2000

Vecoplan

Allroundkrossar och rivare från Vecoplan

Mared SustainTech AB kan erbjuda flertalet rivare och krossar i olika storlekar, för alla behov, från världsledande Vecoplan.

Rivare

 • VHZ Trärivare

Vecoplan VHZ är en allroundrivaren för trä och snickeriavfall, skivmaterial och bark. Rivaren är perfekt för ändamål där man eldar med egen flis eller bara vill reducera volymen. kompakt och kraftigt byggd och med en hel del tillgängliga optioner och varianter för att passa olika processer. Rivaren levereras ”plug and play” och endast matarström behöver kopplas till manöverskåpet. Flisen efter rivaren kan transporteras antingen med transportör eller pneumatisk transport.

VHZ finns i följande storlekar: 800 – 1100 – 1300 – 1600 (storleken beskriver rotorns bredd)

 • VAZ Allroundrivare trä/plast/recycling/heavy duty

Vecoplan VAZ är en kraftfull och högpresterande rivare även  för återanvändningsbara material och är designad för ett brett spektrum av applikationer. Genom dess utrustningsmöjligheter i form av rotordiameter, antal och typ av huggstål, olika motoralternativ etc. kan den anpassas för alla förekommande processer och material.

VAZ finns i följande storlekar: 800 – 1100 – 1300 – 1600 – 1700 – 1800 – 2000 – 2400 – 2500 (storleken beskriver rotorns bredd)

 • VIZ högpresterande rivare

Vecoplan VIZ är den mest raffinerade rivaren utvecklad för i princip alla typer av material så som trä, papper, plast etc. VIZ är även utvecklad och designad för bästa möjliga åtkomst till servicepunkter. Såll, huggstål etc. kan bytas utifrån maskinen för att avsevärt göra service säkrare och mindre tidskrävande. Omfattande tillgång till olika optioner gör att rivaren kan anpassas optimalt för alla processer.

VIZ finns i följande storlekar: 1300 – 1700 – 2100 (storlek beskriver rotorn bredd)

Utöver dessa modeller finns det ytterligare envalsiga rivare för andra material så som:

VEZ   Rivare för RDF

VDS   Rivare för hårddiskar

VHD  Rivare för plast (heavy duty)

VDZ  Kombinerad rivare/granulator för plast

 • VVZ Dubbelvalsig rivare all-round

VVZ-serien är utrustad med två rotorer för sönderdelning och beredning av rivningsvirke, hushållsavfall, sorterat avfall och mycket mer. VVZ producerar separerbara material för återvinning.

VVZ finns i följande storlekar: 1900 – 2100 – 2500 – 3100.

 • VEZ Dubbelvalsig rivare för RDF

Högkapacitetsrivare för RDF. VEZ 2500 är en ny rivare utvecklad av Vecoplan. Rivaren är avsedd för produktion av RDF material från produktionsavfall, sorteringsavfall, förpackningsmaterial, hushållsavfall och kommersiellt avfall mm. Maskinen lämpar sig för flera olika branscher så som t.ex. cementindustrin och kraftvärmeverk m.fl.

VEZ finns i följande storlekar: 2500 – 3200.

Krossar

 • VDS Kross för datalagrad utrustning

Fragmentering av olika typer av datamedier till önskad partikelstorlek med hjälp av olika siktstorlekar

Vill du förstöra känsliga uppgifter på ett effektivt och oåterkalleligt sätt? Vi har utformat vår VDS-serie för att bemästra denna uppgift. Dessa maskiner mekaniskt strimlar hårddiskar och andra magnetiska eller optiska databärare som band eller CD-skivor. Olika partikelstorlekar kan ställas in via olika sållstorlekar för att uppfylla de säkerhetsnivåer som krävs. En låsbar matningsränna levererar materialet till maskinen. Satser på upp till 30 kg kan matas till maskinen – och du kommer också att dra nytta av en tyst drift tack vare maskinens inkapslade konstruktion.

VDS – Specialisten på hårddiskar

Alla komponenter inuti maskinen som kommer i kontakt med produkter är tillverkade av antimagnetiskt stål för att förhindra att hårddiskmagneter fastnar på dem. Maskinen laddas enkelt genom en stängbar inmatningsaxel.

Unikt för VDS – Fragmentering av datalagring

Konsekvent certifierad säkerhet för förstöring av filer och datalagring

 • För att du ska kunna vara säker på att förstöra dina dokument och filer med Vecoplans lösningar måste du veta vad våra system kan göra. Vi har tagit reda på detta genom omfattande test- och certifieringsprocedurer enligt DIN-standard 66399-2 och de tekniska riktlinjerna BSI-TL 03420. Destruktionsnivån är antingen TÜV-certifierad enligt DIN-standard, certifierad av Federal Office for Security in Information Technology (BSI) eller har visat sig uppfylla DIN-standarden genom tillverkardeklarationer.

Dina fördelar i korthet

 • Hög flexibilitet tack vare brett användningsområde
 • Enkel justering tack vare snabbt sållbyte
 • Låga arbetskostnader tack vare lastning per sats
 • Redo att anslutas, CE-kompatibel leverans
 • Kan även användas på mobil basis

 

 • VNZ Grovkross

VVZ-serien är utrustad med två rotorer för sönderdelning och beredning av rivningsvirke, hushållsavfall, sorterat avfall och mycket mer. VVZ producerar separerbara material för återvinning.

 

 • VPC Kross för pallar

Utvecklad för krossning av pallar, kabeltrummor och andra skrymmande produkter. Kan även fås i kombinatione med finkross under för finare fraktion ut från processen.

 

 • Kross för aluminium, lätt- och bimetaller, balöppnare finns också i programmet

Thomas Magnusson, COO på Mared SustainTech AB.

Kontakt

Vill du veta mer om vårt utbud från Vecoplan?

Thomas Magnusson

+46 (0)36 38 78 25

thomas.magnusson@mared.se

Video