JKF och Simatek

Filter och utsugssystem

I alla branscher möter man till sist ett behov av filter och utsugssystem från processen såväl träindustri som recyclingindustrin. Vi har samlat några av de större tillverkarna på området och tillsammans med dessa kan vi erbjuda lösningar för de flesta applikationer.

JKF Filtersystem

JKF är en ledande leverantör av renluftslösningar för industriell bearbetning, med över 65 års erfarenhet inom området. Vi är specialiserade på att designa, tillverka och leverera projekt, komponenter och utrustning för att avlägsna damm och rök från industriell bearbetning. Vårt mål är att skydda miljön och de anställda från de skadliga effekterna av industriell bearbetning.

 

Vårt utbud av lösningar omfattar små filter och dammutsugskomponenter samt kraftfulla fläktar som kan transportera över 111 000 kubikmeter luft per timme. Vår kompetens och erfarenhet gör att vi kan erbjuda skräddarsydda ventilationslösningar till olika branscher.

 

Ren luft är en kärnfilosofi på JKF. Vi är dedikerade till att leverera ren luft till kunder över hela världen, och vårt bidrag till en bättre global miljö bygger på vår erfarenhet. Vi är engagerade i hållbara metoder och det är en del av vårt DNA. Vi strävar efter att optimera energin och minska utsläppen i vår arbetsmiljö, och det är en integrerad del av hur vi gör affärer.

 

JKF grundades 1957 som en lokal smed men har sedan dess vuxit till att bli en global partner för kunder över hela världen. Vi har ett nära band med våra kunder och vår utveckling dikteras av deras behov. Vi strävar ständigt efter att förbättra och bli bättre, med sikte på hållbarhet i både vår verksamhet och för miljön. Vi vill vara den föredragna leverantören av ren luft till alla typer av industrier och vår ständiga utveckling är en viktig del av vår affärsresa.

 • Filter

 • Modulfilter

 • Rotorslussar

 • Separatorer

 • Fläktar

 • Cykloner

 • Rörsystem

Simatek filtersystem

Simatek är en ledande tillverkare av industriella lösningar för utsläpps- och föroreningskontroll. Våra högkvalitativa produkter och system optimerar utrymmesprestanda, energiåtervinning och underhåll för industrianläggningar över hela världen. Allt till en låg ägandekostnad. Industriella lösningar finns för i huvudsak följande processområden:

 • Cement & Kalk – Textilfilter för alla primära cementfabriker och mesaugnsprocesser och för sekundära stoftavskiljningspunkter.
 • Livsmedel & mejeriprodukter -Branschkrav omsätts i tillämplig hygienisk design
 • Spannmål och foder – Lösningar baserade på en flexibel modulär design med ett brett användningsområde
 • Energi & Avfall – På grund av processens karaktär inom dessa industrier är strikta krav på utsläpp obligatoriska
 • Kemiska och mineraliska resurser – Damm och pulver kan vara slipande, kemiskt aggressiva, explosiva, fina eller grova och industrin måste uppfylla stränga regulatoriska och juridiska krav i sina produktionsprocesser
 • Specialpulver – Branschen står inför utmaningen att se till att produkterna inte exponeras för operatörer och miljö under produktion och bearbetning.

 

 

Kontakta oss och beskriv ditt behov så tar vi fram den optimala lösningen på just dig. Genom ett raffinera designverktyg kan lösningsförslag tas fram inom ett par dagar.

Kontakt

Vill du veta mer om vårt utbud inom filter och utsugssystem?

Thomas Magnusson

+46 (0)36 38 78 25

thomas.magnusson@mared.se