CPM/Dipiu, Chema (Adelmann), Nazzareno & UMP

Brikettering och pelletering

Tillverka briketter och pellets av träflis, sågspån, halm, vass, torv och flera andra komprimerbara produkter. Hör av dig till oss så kan vi hjälpa till med att hitta rätt brikettpress eller pelletspress för just din process. Vi har stor erfarenhet och ett omfattande program med komponenter som hjälper bygga upp en hel anläggning runt processen. Det behövs oftast en hel del utrustning runt ikring för att nå en högpresterande produktion.

Brikettpressar

 • Brikettpressar för metall

CPM/DiPiu brikettpressar för metall avsedd att brikettera metallspån från aluminium, järn, gjutjärn och andra metaller. Metallspån som innehåller skärvätska kan avskilja vätskan samtidigt som briketter tillverkas. Skärvätskan återvinns och kan pumpas till separat behållare.

I serien för metallpressar finns även modeller för brikettering av metallrikt slam etc.

 • Hydrauliska Brikettpressar FORCE

Nazzareno tillverkar en enkel, användarvänlig och framför allt driftsäker maskin. Den levereras i s.k. ”Plug and Play”-format för enkel installation. Slitdelar är lätta att byta för minimalt underhåll och korta driftsstopp t.ex vid byte av material. Maskinen kräver endast sporadisk tillsyn under drift.

Kapacitet från 40kg/h upp till 250kg/h.

 • Mekaniska brikettpressar

CPM/DiPiu mekaniska brikettpressar MB finns i följande modeller:

 

MB50 – MB60 -MB70 – MB80 – MB90

 

Det enda som behövs tillsättas är material med en fukthalt på ca 15% och spänning till maskinen. Slitdelar byts ca 1 – 2 gånger per år beroende på vilken materialkvalité och antalet timmar i drift per dag. Maskinen är kompressorkyld och riskerar därför ingen överhettning när den jobbar dygnet runt sju dagar i veckan.

 

Tack vare dess robusta svetsstålkonstruktion kan man leverera ett presstryck på 440N och den är byggd för att arbeta dygnet runt för att du ska få ut så mycket drifttid som möjligt. Beroende på modell har briketterna en diameter från 50mm upp till 90mm och likaså olika kapacitet beroende på modell. CPM/DiPiu är utvecklade och tillverkade utifrån senaste teknik och programmet med optioner är omfattande för att brikettpressen skall bli optimal i prestanda och driftsekonomi. Pressarna kan arbeta som en ”stand-alone” maskin om dosersilo redan finns med kan också byggas ihop flera under samma silo. Modernt kylsystem med kompressorkyl för presstång och informativt utvecklat styrsystem med användarvänlig pekskärmsstyrning för optimal överblick av produktionen. Produktionsdata kan skickas vidare till olika uppföljningssystem.

 

Chema Environment (Adelmann) mekaniska brikettpressar BP finns i följande modeller:

 

BP 450 – BP 550 –  BP 650 – BP 750.

 

Det enda som behövs tillsättas är material med en fukthalt på ca 15% och spänning till maskinen. Slitdelar byts ca 1 – 2 gånger per år beroende på vilken materialkvalité och antalet timmar i drift per dag. Maskinen är kompressorkyld och riskerar därför ingen överhettning när den jobbar dygnet runt sju dagar i veckan.

 

Tack vare dess robusta svetsstålkonstruktion kan man leverera ett presstryck på 440N och den är byggd för att arbeta dygnet runt för att du ska få ut så mycket drifttid som möjligt.

Pelletspress

 • CPM Pelletspressar 500-7500 kg/h

CPM – Pelletpress för tillverkning av högkvalitativ pellets. Trä, avfall eller annat, vi antar utmaningen. CPM Pelletpressar klarar det mesta, anledningen, längst erfarenhet på marknaden ger bästa kompetens.

 

CPM Europe tillhandahåller pelletsfabriker av högsta kvalitet i världen med de bästa produktionsnivåerna som någonsin uppnåtts, tillsammans med utmärkt pelletskvalitet. Vi uppnår detta genom att kombinera innovativ teknik och design med den senaste tillverkningstekniken. På så sätt ser vi till att vår utrustning är skräddarsydd för varje situation.

 

Oavsett om det gäller pelletering av trä, biomassa eller specialprodukter är CPM Pelletspressar maskinerna för dig. De har de bästa maskiner som marknaden kan erbjuda med reservdelar till fördelaktiga priser. Vi vågar lova att ni blir nöjda med er investering av CPM pelletspressar. Mared SustainTech finns alltid till hands för er support, såväl innan som efter investeringen.

 

Oljesmorda rullar

 • Längre livslängd för valsen
 • Förbättrad processtyrning
 • Betydande kostnadsreduktion

Kugghjulsdrift

 • Högre effektivitet
 • Mindre underhåll
 • Mer kostnadseffektivt

Mätning av rullhastighet

 • Färre driftstopp
 • Ökad pelletskapacitet
 • Maximal säkerhet

Liniator

 • Ökad livslängd på verktyg
 • Optimal pelletskvalitet
 • Maximalt dataflöde

TwinTrax system (Patenterat system)

 • Högre effektivitet
 • Mindre underhåll
 • Mer kostnadseffektivt
 • Mindre energiförbrukning Ton/kW

Logspressar

UMP Technika tillverkar logspressar för biomassa och kan levereras med en del optioner och olika lösningar för hantering/paketering av logs. Logs är en form av brikett men har en rektangulär form och kallas allmänt ibland ”tegelstensbriketter”

 

Pressarna är ytterst driftssäkra och konstruerade för 24/7 drift.

 

Basmodellen BP 550 kan producera upp till 600 logs/tim. Motoreffekt 33kW

Kontakt

Vill du veta mer om vårt utbud inom brikettering och pelletering?

Thomas Magnusson

+46 (0)36 38 78 25

thomas.magnusson@mared.se